Zin in Koken kan op verschillende plekken ingezet worden.

Wil jij de cursus organiseren?

Ervaringsverhalen projectleiders

fas fa-quote-left

Door de laagdrempeligheid van het thema en door de toegankelijke materialen wordt niemand buitengesloten. Zin in Koken richt zich op thema’s die leven in de maatschappij!

Marja – Schunck (bibliotheek) / Stichting Lezen en Schrijven

fas fa-quote-right
fas fa-quote-left

Als deelnemer kun je stappen maken op gezond koken en eten! Dat past mooi bij ons beleid.

Esther – Gemeente Heerlen

fas fa-quote-right
fas fa-quote-left

Zin in Koken is een mooi project en bij de ontwikkeling was iedereen zeer betrokken. Van alle kanten is het project bekeken. Mensen die moeite hebben met lezen en schrijven hebben meegedaan aan de cursus en niemand heeft gemerkt dat zij laaggeletterd waren. Zij worden niet beperkt door het aanbod, ons doel is dus bereikt!

Marijke – Vista College (ROC) 

fas fa-quote-right

Jouw rol

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het opzetten van Zin in Koken. Je organiseert met partners de werving van deelnemers, zoekt een cursusleider en regelt de locatie. 

Mogelijke projectleiders zijn bijvoorbeeld welzijnswerkers, beleidsmedewerkers bij gemeenten, jeugd-jongerenwerkers in de wijken of gezondheidsbevorderaars bij GGD-en.

Image

Mogelijke aansluiting bij lopende initiatieven

Zin in Koken is flexibel inzetbaar en past bij diverse initiatieven in de publieke gezondheid. Zoek de aansluiting of samenwerking met initiatieven die in jouw gemeente of buurt al lopen. Hierbij kan je denken aan activiteiten vanuit Gezond in de Stad (GIDS), het armoedebeleid (koken met weinig geld), volksgezondheid (gezond eten, vaardigheden, opvoeding) en de JOGG-aanpak (Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst - Jongeren Op Gezond Gewicht).

Ook beleid gericht op het terugdringen van laaggeletterdheid en het vergroten van gezondheidsvaardigheden passen prima bij Zin in koken. Welzijn op recept, positieve gezondheid binnen het sociaal domein (eenzaamheid) en andere acties die laagdrempelige ontmoetingen faciliteren, zijn een kans voor Zin in Koken.

 

Het belang van werving en partners

Het werven van deelnemers voor een activiteit kan moeilijk zijn. Na aanmelding heb je toegang tot verschillende flyers die handvaten bieden om de werving aan te pakken.

Samen met partnerorganisaties bereik je deelnemers het best. Denk bijvoorbeeld aan een gemeente, GGD, ROC, welzijnswerk, sociale buurtteams, voedselbank, bibliotheek.

Lees hierboven ook de ervaringen met Zin in Koken vanuit de organisaties.

Financiering

Zin in Koken is een kookcursus die bijdraagt aan de zelfredzaamheid en gezondheid van een moeilijk te bereiken doelgroep. De cursus sluit naadloos aan bij verschillende gemeentelijke beleidsterreinen binnen het sociaal domein en welzijn. Zin in Koken past bij het armoedebeleid, eenzaamheid, laaggeletterdheid en gezond opgroeien. Financiering en aansluiting vanuit deze beleidsterreinen is belangrijk.

Kosten

De kosten voor het organiseren van Zin in Koken zijn afhankelijk van het netwerk en verschillen per regio. Het gaat om kosten voor de cursusleider (uurtarief), huur van de kooklocatie, schorten met logo, eetmaatjes en boodschappen. Een aantal gebruiksklare materialen zijn met een account gratis te downloaden via deze website. Een kostenoverzicht is dan ook te downloaden.

Materialen

Wanneer jij je hebt aangemeld, krijg je inloggegevens die jou de toegang geven tot alle gebruiksklare materialen die je nodig hebt als project- en/of cursusleider. Projectleiders kunnen hier bijvoorbeeld flyers downloaden. 

Wil jij toegang tot de materialen voor projectleiders? Meld je nu aan!

Vragen

Stel uw vragen via: info@zininkoken.nl 

Search