fas fa-laptop-house

Zin in Koken Online

Om Zin in Koken ook op afstand beschikbaar te maken is er nu: Zin in Koken Online. Deelnemers én cursusleider staan in hun eigen keuken en koken samen via een videoverbinding. De opzet en een groot deel van de uitvoer van de cursus is hetzelfde als bij de offline variant van Zin in Koken. Toch zijn er een aantal verschillen. Het online uitvoeren van Zin in Koken heeft zowel voor- als nadelen. Bekijk welke variant het beste bij jouw situatie past.

Zin in Koken Online is te herkennen aan het blauwe logo hiernaast. Om meer informatie te krijgen over Zin in Koken Online kun je je aanmelden als project- of cursusleider.

fas fa-quote-left

Het contact met de overige mensen die aan het koken waren heb je niet (…) maar als ik zie wie er hier thuis allemaal geholpen heeft was de interactie hier er niet minder om!

Deelnemer Zin in Koken Online

fas fa-quote-right
fas fa-plus-circle

Voordelen

De mogelijke uitvoer van de cursus is niet afhankelijk van de restricties rondom het coronavirus. Ook als deelnemers om een andere reden niet naar een andere locatie kunnen komen is deze variant van de cursus in te zetten.

Kinderen en ouders koken vanuit hun eigen keuken. Het is voor deelnemers dus nog makkelijker om wat ze leren binnen de cursus thuis toe te passen. Er is geen vertaling meer nodig van de cursus naar hun thuissituatie.

De activiteit werkt thuis aanstekelijk voor anderen. Als iemand in je huishouden meedoet met de cursus is het makkelijk om nieuwsgierig te worden of even mee te doen. Het bereik van de cursus is daarmee groter dan alleen de feitelijke deelnemers.

Tastbare cursusmaterialen. Niet alles is digitaal. Deelnemers krijgen aanvullende informatie mee naar huis in de vorm van opdrachten of werkbladen en de boodschappen worden door de cursusleider naar de deelnemers thuis gebracht.

De recepten zijn zo geschreven dat ze toegankelijk zijn voor kinderen. Zeker als ze hier thuis al mee geoefend hebben tijdens de cursus is de drempel lager om ze ook na de cursus te blijven gebruiken.


fas fa-question-circle

Om over na te denken

De deelnemers moeten voldoende digitaal vaardig zijn om de cursus online te kunnen volgen.

Deelnemers moeten goede digitale faciliteiten bezitten. Zo zijn er bijvoorbeeld een laptop met microfoon en camera en een goede internetverbinding nodig om goed mee te kunnen doen en te kunnen focussen op het koken. 

Online zijn er minder interacties tussen de deelnemers dan offline. Hiermee is de kans op sociale binding in de groep kleiner dan bij een offline variant en heeft de cursus dus een mindere invloed op bijvoorbeeld eenzaamheid.

Deelnemers moeten zelf actief vragen stellen. De cursusleider kan via een camera veel minder in de gaten houden dan offline en dus zullen vragen vanuit de deelnemers moeten komen.

Vragen

Stel uw vragen via: info@zininkoken.nl 

Search