Past Zin in Koken bij mij?

Omdat Zin in Koken erg flexibel is kan de cursus ingezet worden bij verschillende doelgroepen. Vraag jij je af of Zin in Koken past bij jullie doelgroep of locatie? Bekijk dan hieronder waar Zin in Koken ingezet kan worden en al eerder is ingezet.

Ervaringsverhalen locaties

fas fa-quote-left

Zin in Koken is een mooi project en bij de ontwikkeling was iedereen zeer betrokken. Van alle kanten is het project bekeken. Mensen die moeite hebben met lezen en schrijven hebben meegedaan aan de cursus en niemand heeft gemerkt dat zij laaggeletterd waren. Zij worden niet beperkt door het aanbod, ons doel is dus bereikt!

Marijke – Vista College (ROC) 

fas fa-quote-right
fas fa-quote-left

Door de laagdrempeligheid van het thema en door de toegankelijke materialen wordt niemand buitengesloten. Zin in Koken richt zich op thema’s die leven in de maatschappij!

Marja – Schunck (bibliotheek) / Stichting Lezen en Schrijven

fas fa-quote-right

Deelnemers beslissen mee

De cursus is breed inzetbaar voor volwassenen zowel met als zonder kinderen. Alle recepten en materialen zijn door eenvoudig taalgebruik toegankelijk voor iedereen. Afhankelijk van de wensen van de groep bepaalt de cursusleider de onderwerpen van de cursus. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:  
 
 • Lekker gezond koken
  Deelnemers worden gemotiveerd om kleine stapjes te zetten richting gezondere eetgewoontes. Bijvoorbeeld door harde bakboter te vervangen door vloeibare bakboter of door groenten die overblijven te verwerken in een salade. De richtlijnen van het Voedingscentrum zijn hierbij het uitgangspunt.

 • Koken met producten uit een voedselbank pakket
  In een pakket van de voedselbank zitten vaak dezelfde producten die niet altijd makkelijk te combineren zijn. Deelnemers leren hoe ze deze producten op verschillende manieren kunnen bereiden.

 • Afwegen van producten of lezen van recepten 
  Alle materialen die gebruikt worden in deze cursus zijn geschreven in gemakkelijke taal. Recepten worden ondersteund met afbeeldingen. Op deze manier is de cursus toegankelijk voor iedereen, ook voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven (laaggeletterden). Bovendien zijn ze ook geschikt voor ouders met kinderen.

 • Goedkoop boodschappen doen 
  Bij ieder recept wordt prijsinformatie gegeven. Ook wordt aan de hand van tips besproken hoe deelnemers met weinig geld toch lekker en gezond kunnen eten.

 • Kinderen motiveren 
  In de cursus zijn tips opgenomen over gezonde opvoeding, het betrekken van kinderen bij de maaltijd en het proeven van onbekende ingrediënten. Kinderen kunnen ook meedoen aan Zin in Koken, of aansluiten bij het eten van de maaltijd.

 • Nieuw: offline of online
  Het is niet altijd mogelijk om met een groep op locatie te koken. Daarom is er nu ook een online variant van Zin in Koken. Deelnemers koken thuis hun eigen maaltijd, onder digitale begeleiding van de cursusleider.

Op verschillende locaties inzetbaar

Hoe ziet de ideale Zin in Koken-locatie eruit? Het is belangrijk dat er een keuken is met minimaal vier pitten waar een aantal mensen tegelijkertijd kunnen koken. Ook bijbehorende keukenmaterialen (pannen, lepels, borden) moeten aanwezig zijn en er moet een plek zijn om samen te kunnen eten. 

 
Zin in Koken is al op verschillende locaties ingezet. Zie bijvoorbeeld de ervaringsverhalen hierboven of lees hieronder meer over deze locaties die u voorgingen en de pijlers waar zij op gefocust hebben.

 

Pijlers

 

 Pijlers eerdere locaties nieuw

Vragen

Stel uw vragen via: info@zininkoken.nl 

Search